Letar du boende i Spanien? Vi har många års erfarenhet av att sälja och köpa boende i Spanien, Costa Blanca kusten.


Costa Blanca

Torrevieja som ligger på Costa Blancas sydkust är ett av de mest populära områdena för dem som vill hitta sig en plats i solen. Ca 30 minuter från Alicante och flygplatsen. Här kan många önskningar uppfyllas oavsett om det gäller permanent eller semesterbostad. Här finns några av Spaniens vackraste stränder med sin fina och ljusa sand. Längs stränderna finns mysiga strandbarer och restauranger. Du vara aktiv och vandra i bergen eller längs de vackra lederna vid kusten, eller så väljer du att spela golf på någon av de 10 golfbanorna i området. Vill du spela petanca, köra go-cart, shoppa i något av de stora och fina shopping center, eller besöka en storstad. Området är mångkulturellt och du hittar ett brett utbud av kulinariska läckerheter. Oavsett om du vill njuta av den spanska menyn, internationellt eller om du väljer att äta mat från ditt eget land så finns ett stort utbud. Tack vare de mineralrika saltsjöarna och bergens belägenhet håller vårt område ett jämnt och varmt klimat. Under vintern blir det sällan kallare än 16 grader i Medelhavet och på sommaren kan du njuta av havstemperaturer över 30 grader. Här är det hälsosamt att leva. När du köper en bostad i Spanien tillkommer en del kostnader utöver själva köpeskillingen. Generellt bör du räkna med ett tillägg till köpeskillingen om ca 10-13 %. Vid köp av nyproducerade bostadsfastigheter tillkommer en mervärdesskatt om 10 % av köpeskillingen. Dessutom tillkommer en stämpelskatt om 1,5 %.

Reservationsavgift?

När du köper nyproduktion upprättas ett reservationsavtal med byggherren där du betalar en reservationsavgift om 3.000 - 6.000 ?.

NIE-nummer?

När du tillträder din bostad och undertecknar lagfarten måste du ha ett skatte-identifikationsnummer, ett s k NIE-nummer. Vi hjälper dig med att ansöka om NIE-nummer.

Driftskostnader

Driftskostnaderna för din bostad i Spanien beror naturligtvis på vilken typ av bostad som du köpt och hur mycket du nyttjar den, men den totala driftskostnaden för en lägenhet med 2 sovrum brukar vara mellan 1.500 - 2.000 SEK per månad. Kostnaden inkluderar bl a samfällighetsavgift, el- och vatten, hemförsäkringspremie och fastighetsskatt. Vi hjälper dig att öppna ett bankkonto i en spansk bank för betalning av de löpande driftskostnaderna via autogiro.

Fastighetsskatt

Du betalar ingen fastighetsskatt i Sverige på den spanska bostaden, men i Spanien betalar du en kommunal fastighetsskatt som baseras på taxeringsvärdet. Du betalar även en statlig fastighetsskatt, som också utgår från bostadens taxeringsvärde. Välkommen att kontakta oss!


Kontakta oss

Första steget att avgöra om du vill sälja din bostad är
en gratis värdering där du får träffa oss personligen!